Pressekanden fra den legendariske Aerolatte kombinerer en ramme af rustfrit stål og en kande af hærdet glas, som endda tåler opvaskemaskine. Med en kapacitet på 350 ml/3 kopper er der også en praktisk skala på siden af kanden, så du kan se, hvor meget vand du skal tilsætte pr. kop.
Før du laver kaffe, skal du hælde en lille smule varmt vand i kanden og hælde det væk. Det forhindrer dannelsen af termisk chok, og glasset forbliver bedre intakt.
Malet kaffe lægges i bunden af pressepanden (lidt grovere kværn end filterkværn), og varmt vand, lidt under kogepunktet (ca. 92-96 grader), hældes ovenpå. Bland kaffe-vand-blandingen, og lad den stå i ca. 4 minutter. Herefter presses krummerne til bunds ved hjælp af en sigte.
Du kan nemt lave lækker kaffe med en pressepande. Takket være denne tilberedningsmetode forbliver kaffens smag ikke i filterpapiret, og du får flere gode smagsoplevelser ud af din kaffe.